Mer enn fem hundre år etter at de første menneskene utforsket Spitsbergen, tar Svalbard Explorer deg med inn i det samme landskapet. Vi gir deg ensomheten, stillheten og ekspedisjonsfølelsen i en natur som garantert tar pusten fra deg.

Vi er ganske alene om å skreddersy reiser inn i det arktiske landskap. Dine ønsker i kombinasjon med vår kompetanse om det arktiske liv gir deg garantert en helt spesiell opplevelse. Vi kjenner naturen som vår egen lomme. Flere av oss har vokst opp i dette landskapet og er formet av respekten for Svalbards unike villmark.

Hos oss finner du derfor ingen ferdig meny av turer. Våre turer skapes i samarbeid med deg. Naturen, sjøisen, været og årstidene avgjør til slutt hvor vi drar. Alt er tilpasset dine ønsker og behov.

Vi deler vår verden med deg enten du ønsker korte eller lange turer.

Aller best trives vi når vi kan tilby deg turer hvor vi overnatter underveis; i oppvarmede lavvoer eller telt, i en båt innefrosset i isen eller i et lukseriøst innredet ”hotell” langt fra sivilisasjonen. Uansett lover vi å dele Svalbards perler med deg, og vi gjør det med kjærlighet til menneskene som bor og har bodd her i hundrevis av år. Vi kjenner Svalbards historie, både den offisielle og den uoffisielle.

Den ønsker vi å dele med deg. Aller helst over en meny bestående av de beste råvarer, tilberedet over åpen flamme i lavvoen eller under midnattsolas evige lys. Med edle dråper fra vår egen vinkjeller forsterker vi smaken av lykke over et velfortjent måltid, etter å ha krysset et fastfrosset landskap hvor du og dyrene vi møter er det eneste som beveger seg.

Reinsdyr, polarrev, og isbjørn er de egentlige innbyggerne her oppe. Alle vi andre er gjester i naturen, noen av oss har vært det i mange tiår – uten å bli mett. Hver eneste tur i Svalbards natur er ny, hver eneste opplevelse et minne for livet.

Mellom mektige fjell, isbreer og fjorder oppsøker vi sporene etter den gamle fangstmannskulturen, vi finner oppsiktsvekkende spor etter en mer enn hundre år lang industrihistorie, vi besøker russiske bosetninger og fraflyttede gruvebyer. Vi lærer, slik de første som kom hit, å kle kulden ute og skape varme i et iskaldt, betagende landskap.

Vi lover våre gjester en intens, individuell og sjelsettende opplevelse.

[titled_box title=”Gazellebedrift 2012″ variation=”slategrey”]
gaselle2012I 2012 ble Svalbard Explorer kåret til Gazelle-bedrift, som er en kåring gjort av avisen Dagens Næringsliv for norske bedrifter med ryddig økonomi og jevn omsetningsøkning over flere år. Av alle aktive bedrifter med omsetning over 1 million kroner er det kun ca. 5% som får denne betegnelsen hvert år. Det er viktig for Svalbard Explorer å drive etter ansvarlige og ryddige prinsipper for å sikre trygghet og forutsigbarhet for både ansatte og gjester.
[/titled_box]

 

Våre guider

Våre turledere er mennesker som har hjertet sitt på Svalbard,  har rik turerfaring fra øyriket og er opptatt av Svalbards kultur og historie. Våre gjester vil ha glede av våre kunnskaper om naturmiljøet, polarekspedisjoner, gruvehistorie og fangstmannsvirksomheten på Svalbard opp gjennom tidene. De gode historiene har en tendens til å sitte løst ved middagen om kvelden.

Fokus på mat

En viktig del av turopplevelsene med Svalbard Explorer er god mat og drikke. Det er lite som slår opplevelesen av å sitte i campen og nyte utsøkt mat og drikke mens man skuer utover Svalbards fantastiske landskap. Det er i utgangspunktet ingenting galt med fryssetørret mat, men det er ikke en del av vårt menyutvalg når dere blir med på tur med oss.