[one_fourth]
[image_frame style=”framed_shadow” width=”185″ height=”185″]http://www.svalbardexplorer.no/wp-content/uploads/2014/11/steve_torgersen1.jpg[/image_frame]
[/one_fourth]
[three_fourth_last]

Steve Daldorff Torgersen

Daglig leder

Steve kom til øya som 15-åring på 90-tallet og kan nå telle 25 overvintringer på Svalbard. Med bakgrunn som kokk og restaurantsjef fra Longyearbyens beste restauranter og guide- og ekspedisjonsledererfaring startet han i 2004 Svalbard Explorer. Svalbard Explorer arrangerte opprinnelig turer inn i Gruve 7, og Steve arbeidet selv som gruvearbeider i forkant for å få erfaring. I 2008 ble gruven stengt for besøkende. Steve kjøpte Karlsberger Pub, Longyearbyens mest sentrale og kjente pub og har gjort stedet til et samlingssted for lokalbefolkningen. Videre utviklet han Svalbard Explorer til å bli den turoperatøren det er i dag med sine skreddersydde opplevelser. Med to nye prosjekter, ekspedisjonsfartøyet Ulla Rinman og selskapslokalet Gruvelageret AS jobber Steve mot å skape turopplevelser av de sjeldne for de som vil besøke øya han har gjort til sitt hjem.

Steve er guiden du aldri glemmer, og med enorm lokalkunnskap, fokus på god mat og drikke, sikkerhet og ikke minst de beste (røver)historiene har Steve bygget opp et firma med sjel, som ønsker at enhver som reiser fra Svalbard har fått det maksimale ut av oppholdet – og enda litt til.

[email_link email=”steve@svalbardexplorer.no”]steve(at)svalbardexplorer.no[/email_link]
[/three_fourth_last]
[divider_padding]
[one_fourth]
[image_frame style=”framed_shadow” width=”185″ height=”185″]http://www.svalbardexplorer.no/wp-content/uploads/2014/11/eirik_berger1.jpg[/image_frame]
[/one_fourth]
[three_fourth_last]

Eirik Berger

Etter å ha besøkt Svalbard flere ganger valgte Eirik å bosette seg i Longyearbyen i 2006, og jobbet i byens lokalavis. Eirik er fra indre-Troms og var allerede en dreven turmann med spesiell interesse for turer i vinterfjellet. Med sin spesielle forkjærilghet for kalde årstider, benyttet han seg raskt av de mange utfartsmulighetene i Svalbards uberørte natur.  Livet i nord har også resultert i en sterk interesse for Svalbards historie. Eirik har utdanning innen markedsføring og økonomi og har jobbet mange år i mediebedrifter.

Eirik og familien forsøkte en tilværelse på fastlandslivet men som så mange andre var han bitt av den velkjente «polarbasillen», og en retur til øyriket i nord var ikke til å unngå. Vi i Svalbard Explorer er utrolig glade for at Eirik er tilbake. Hans bakgrunn og hans lange turerfaring gjør han til en naturlig del av Svalbard Explorer, og vi vet at Eirik er den perfekte turkamerat for våre gjester.

[email_link email=”eirik@svalbardexplorer.no”]eirik(at)svalbardexplorer.no[/email_link]
[/three_fourth_last]
[divider_padding]
[one_fourth]
[image_frame style=”framed_shadow” width=”185″ height=”185″]http://www.svalbardexplorer.no/wp-content/uploads/2014/11/kristin_mork1.jpg[/image_frame]
[/one_fourth]
[three_fourth_last]

Kristin Mork

Kristin vokste opp i Longyearbyen på 80- og 90-tallet. Etter seksten overvintringer reiste hun til fastlandet for videre skole, studie og jobb, men endelig har hun kommet tilbake til det hun kaller «heimplassen». Kristin har fulgt Longyearbyen fra det ennå var moskus på Svalbard, taubanene fraktet kull og man bestilte proviant en gang i måneden, til det moderne og tilgjengelige stedet det er blitt i dag.

Kristin er utdannet litteraturviter med en masteroppgave om polarlitteratur, har drevet bokhandel og arbeidet med logistikk- og sentralinnkjøp innenfor detaljhandelen. På Svalbard har hun hatt forskjellige jobber innen turisme, samt studert lokalhistorie via universitetet og i reiselivsbransjen. Med sin unike kunnskap som ekte «Svalbardianer», engasjement for lokal historie, og med erfaring fra salg- og servicebransjen er vi stolte over å ha Kristin med på laget.

[email_link email=”kristin@svalbardexplorer.no”]kristin(at)svalbardexplorer.no[/email_link]
[/three_fourth_last]
[divider_padding]