Ekspedisjonsbåten «Ulla Rinman»

Ønsker du å skreddersy en ekspedisjon på Svalbard eller Nordøst-Grønland? Isbryteren «Ulla Rinman» er klar.

Svalbard Explorer AS disponerer ekspedisjonsbåten «Ulla Rinman» på Svalbard. Den chartres ut med eller uten mannskap for ulike oppdrag på øygruppen. «Ulla Rinman» er en perfekt Svalbardbåt for inntil 12 passasjerer, dog er anbefalt passasjerantall 6-8 som gir økt komfort for den enkelte og mulighet for alle å spise samlet.

«Ulla Rinman» er perfekt for blant annet:
  • Film- og TV-produksjoner på hele Svalbard
  • Forskningsprosjekter på Svalbard
  • Fotoekspedisjoner til Hornsund og Edgeøya
  • Ekspedisjon til Nordøst-Grønland
  • Sedimentærprøver på 500 meter i Isfjorden
  • Isprøver fra drivisen på 83 grader Nord
  • Utsetting av skiekspedisjoner på Nordaustlandet
  • Guttetur til Brennevinsfjorden

Ta kontakt med oss og legg frem dine behov, så får du tilsendt pristilbud og utkast til charterkontrakt!

Økonomi og kontrakt

Charterprisen av «Ulla Rinman» er helt avhengig av oppdragets art, tidsrom, estimert gangtid per døgn, og om man ønsker å chartre båten med eller uten mannskap. Anbefalt mannskap fra Svalbard Explorer er skipper, maskinist og kokk/ekspedisjonsleder. Om båten ønskes chartret uten mannskap vil Svalbard Explorer stille krav til at mannskapet har de nødvendige papirer, og at mannskapet består av minst to personer (skipper og maskinist).

Fartøyets egenskaper

«Ulla Rinman» var tidligere i tjeneste for Sjöräddningen, og da var hun det sterkeste isgående fartøy de hadde i sin tjeneste. Båten har en typisk isbaug, og den er rund i hekken, noe som er en stor fordel ved manøvrering i drivis. Skroget er veldig sterkt bygget. Baugforsterkningen er hele 25 mm tykt, og selv platene i baug og hekk er 15 mm tykke, noe som er nærmest det dobbelte av hva som vil være normalt for et fartøy i denne størrelsen. Fartøyet er også utstyrt med ispropell av rustfritt stål med dreibare blad.

[nivo effect=”fade” pauseTime=”8000″ width="580" height="300"]
[image]http://www.svalbardexplorer.no/wp-content/uploads/2014/02/ulla_slide_1.jpg[/image]
[image]http://www.svalbardexplorer.no/wp-content/uploads/2014/02/ulla_slide_2.jpg[/image]
[image]http://www.svalbardexplorer.no/wp-content/uploads/2014/02/ulla_slide_3.jpg[/image]
[image]http://www.svalbardexplorer.no/wp-content/uploads/2014/02/ulla_slide_4.jpg[/image]
[/nivo]

Hoveddekk foran

Foruten store muligheter for plassering av last på dekket, så er det også et lasterom på ca 4 m3. Lasterommet har tilgang gjennom en lasteluke på ca 1 m X 0,75 m. Ankervinsj er av type Berg, og er satt opp med 2 ankere à 150 kg med 150 meter kjetting hver. Ankerspillet er meget godt egnet til operasjoner på Svalbard.
 På fordekket er det en hydraulisk kran med stor løftekapasitet, og på hoveddekket er det blant annet plassert en lettbåt på 17 fot i krybbe (gummibåt).

Broen

Broen inneholder, foruten posisjoner og nødvendig utstyr for navigatør og skipper, en sittegruppe hvor det er sitteplass til 4-5 personer. I tillegg så er det god plass for 4-5 personer (stående). Fra broen så har man tilgang ut til øvre dekk, som videre fører opp til brodekket.

Akter-, øvre- og brodekk

På akterdekket er det et lite lasterom med brukbar plass for lagring av utstyr. På øvre dekk, aktenom bro, er det foruten god sitteplass og diverse redningsutstyr, plassert en lettbåt på ca 14 fot. I tillegg så er det også her brukbar plass for lagring av materiell osv. På øvre dekk så er det montert en mindre hydroelektrisk kran. 
Brodekket (over bro) er en meget egnet utkikksplattform. Brodekket er på ca 12 m2.

Hoveddekket

Hoveddekket inneholder en bysse med de nødvendige fasiliteter som blant annet 2 kokebluss, stekeovn og vaskemaskin. I tillegg er messa i nær tilknytning til byssa, og her kan 6-8 personer spise om gangen. På hoveddekket finnes også et bad som inneholder dusj, vask og toalett, WC med vask, et vaske-/tørkerom som inneholder vaskemaskin samt et kjøle-/fryseskap.

Under dekk

I fremre del finnes totalt 3 lugarer, som rommer 2+2+3 køyer. Den største lugaren er utstyrt med dobbeltkøye og en nedfallbar køye. I fremre del er det også en salong for opptil 8 personer. I aktre del av underdekket, er det 2 stk 2-manns- og 1 stk 4-mannslugarer med over- og underkøyer.

Mannskap og registrering

Avhengig av type og lengde på oppdraget, så vil det være nødvendig med et mannskap på 2-4 personer. For å kunne ha gangtid mer enn 12 timer i døgnet, må det være to navigatører ombord. Det er ikke krav til maskinist på fartøyet, men Svalbard Explorer ønsker at det er maskinist på alle turer som foregår utenfor Isfjorden.

Fartøyet er registrert i Skipsregisteret som fartøy med begrenset passasjerbefordring.